Сб. 27 Квітня 2024

У Чернівцях відбувся благодійний фестиваль меду і трав’яного чаю

Протягом минулих вихідних у Чернівцях проходив благодійний фестиваль меду і трав’яного чаю, під час якого збирали гроші на потреби військових ЗСУ, пише SEEDS.

Ініціювали проведення фесту члени ГО “Буковинський бджоляр”, аби зібрати кошти на BanderaPower для 44-ої окремої артилерійської бригади ім. Данила Апостола. У лавах цього підрозділу служить голова Асоціації пасічників Буковини Василь Паламар, інформує Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради.

“Тут представляють свою продукцію місцеві наші крафтовики. Асоціація пасічників “Буковинський бджоляр” представляє свою медову продукцію, також є вироби з воску, є виробники натуральних сирів, виробники соку, підприємці, які вирощують лікувальні трави, декоративні рослини”, – розповів директор департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міськради Сергій Бостан.

На фестивалі організатори облаштували фотозону зі справжніми бджолами всередині. А поряд варили на вогні трав’яний чай, яким пригощають гостей.

Протягом фестивалю 16 і 17 вересня пасічники проводили майстер-класи із викачування меду із дегустацією та з виготовлення свічок із вощини. Участь у них – благодійний донат на ЗСУ.

Загалом за благодійні донати на фестивалі вдалося зібрати майже 37 тисяч гривень.


Залишити коментар