Пн. 29 Квітня 2024

На Землі рекордно знижується рівень виробництва вина

Здебільшого проблема полягає не стільки у втраті лідерства Італії за обсягами виробництва, скільки в уповільненні внутрішнього та зовнішнього попиту, що знижує ціни. Цьогоріч грибкові захворювання вразили виноградники та спільно з екстремальними погодними умовами, це може призвести до падіння виробництва італійського вина на 12%. Також зниження споживання може стати ще однією причиною втрати позицій світових лідерів виробництва напою.

Виробництво скоротиться до рівня нижче 44 млн га, що означає, що Італія втратить позицію найбільшого виробника вина у світі, а Франція поверне собі першу позицію вперше за дев’ять років.

Північні регіони Італії планують зареєструвати невелике зростання виробництва на 0,8%. Одначе, очікується, що виробництво впаде приблизно на 20% у центральних регіонах і приблизно на 30% на півдні через погану погоду та вплив грибка під назвою Plasmopara viticola.

Грибок, що вражає листя і плоди виноградної лози, спричинює хворобу під назвою пероноспороз винограду. Водночас якість вина не постраждає. З урожаю 2023 року винороби зможуть отримати високоякісні вина.

Зменшення виробництва також не повинно викликати тривоги, оскільки існуючі запаси становлять понад 49 млн гектолітрів, що є найвищим рівнем за минулі шість років.

Проблема полягає не стільки у втраті лідерства Італії за обсягами виробництва, скільки в уповільненні внутрішнього та зовнішнього попиту, що знижує ціни.


Залишити коментар