Кугель – традиційна страва з єврейської кухні
Цукіні на ринку ще можна знайти та приготувати кугель. Ця страва традиційної єврейської кухні, яку часто подають у суботу та свята. Вона чимось подібна до запіканки. Готується кугель за принципом класичного англійського пудингу – все, що залишилося від сніданку чи обіду подрібнюється, перемішується і заливається яйцем.
Інгредієнти:
Картопля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Цукіні – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 4 зубчики.
Яйце – 3 шт.
Оливкова олія – 4 ст.л.
Мелені сухарі – 3 ст.л.
Сухий базилік – 1/4 ч.л.
Петрушка – 1 ст.л.
Сіль, чорний перець – до свого смаку.
Спосіб приготування:
Почистити картоплю, цибулю, моркву та часник. Цукіні вимити. Часник дрібно нарізати, інші овочі натерти на великій тертці.
Змішати овочі з сухарями, яйцями, петрушкою, базиліком, сіллю і перцем до густого стану.
Перекласти овочеву масу в змащену маслом форму, розрівняти поверхню, полити олією і запікати 50-60 хвилин при 180 градусів, до хрусткої скоринки.
Залишити коментар