Брускета з болгарським перцем – смачна італійська закуска

Брускета – італійська закуска або “антипасто”, що складається з хлібних тостів, так званих “кростіні”, зі смачними інгредієнтами (овочами або навіть в’яленим м’ясом). Це, по суті, невеликі бутерброди, які можна їсти шматочками.

Інгредієнти:

3 великих червоних, жовтих або помаранчевих болгарських перців

100-150 г кисломолочного сиру

1,5 ст. л. оливкової олії

2 ч. л. бальзамічного оцту

2 зубчики часнику (пресовані або дрібно порізані)

1 ч. л. солі

1/2 ч. л. чорного меленого перцю

листя базиліку

Спосіб приготування:

Цілі перці смажити в духовці, поки шкірка повністю не зморщиться і перець не обсмажиться з усіх боків. Вийняти з духовки, накрити щільно фольгою і дати настоятися 30 хвилин, поки не охолоне.

Після цього розрізати навпіл, видалити насіння і нарізати на широкі шматочки, додати олію, оцет, часник, перець, сіль. Перемішати й на 1 годину відправити в холодильник.

Хлібні тости з обох боків змастити олією, скласти на деко і відправити в розігріту до 250 градусів духовку на 5 хвилин, після чого охолодити до кімнатної температури.

Потім змастити їх тонким шаром сиру, рівномірно розділити перці та прикрасити свіжим базиліком.

Реберця зі сливовим соусом просто тануть у роті


Залишити коментар