Реберця зі сливовим соусом просто тануть у роті
Такі запечені у духовці реберця просто тануть в роті. Вони дуже ніжні, соковиті і гостренькі. Смакота! Секрет – у температурі випікання.
Інгредієнти:
1 кг ребер
олія
по 1,5 ч. ложці спеції (паприка, червоний перець, часниковий порошок, цукор, сіль)
Соус до м’яса:
30 мл лимонного соку
15 мл соєвого соусу
75 г сливового варення
15 г імбиру
Спосіб приготування:
Свинні ребра помити, почистити від зайвих плівок, порізати порційно по 1-2 кісточці. Гарно змастити олією. Спеції змішайте до однорідності. Обваляйте добре ребра в цій суміші з усіх боків і замаринуйте (я маринувала ніч). Далі викладіть в глибше деко на фольгу. Зверху прикрийте фольгою і запікайте 2 год при 160 градусах.
Тим часом приготуйте соус. У сливове варення додайте лимонний сік, тертий імбир і соєвий соус, гарно вимішайте, краще зблендеруйте. Витягніть ребра, зніміть верхню фольгу, змастіть їх соусом і в духовку ще на 15 хв при 180 градусах. Завдяки низькій температурі і довгому приготуванню ребра не втрачають сік і виходять ніжними та м‘якими. Щоб досягти взагалі ідеального результату, радять готувати ребра 3-4 год при температурі 120 градусів.
Порада: якщо у вас немає сливового варення, можна кілька слив стушкувати з додаванням цукру, а потім змолоти блендером до однорідності.
Залишити коментар