Пт. 17 Травня 2024

Українську агропродукцію не хочуть бачити в Угорщині та Словаччині

Угорщина продовжить заборону на ввезення українського зерна, попри рішення Європейської комісії скасувати обмеження з 15 вересня. До неї приєдналася і Словаччина, уряд якої заявив про запровадження односторонніх обмежень на імпорт сільгосппродукції з України до кінця року.

Про це пише Укрінформ із посиланням на іноземні ЗМІ.

«Угорщина збирається закрити свої кордони для 24 українських товарів», – заявив у фейсбуці міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь.

За його словами, цей крок був спрямований на захист інтересів угорських фермерів, додавши, що це «включає зернові культури, насіння ріпаку та соняшнику, борошно, олію, мед, м’ясо та яйця».

Тим часом портал Dennik N з посиланням на заяву уряду Словаччини повідомляє, що країна до кінця року заборонить імпорт українських пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику.

Зазначимо також, що міністр сільського господарства Словаччини Йозеф Біреш раніше заявляв, що його країна так само, як і Польща з Угорщиною, має повернутися до національної заборони на ввезення української агропродукції, якщо така не буде продовжена рішенням Єврокомісії.


Залишити коментар