Поляки відмовляються від українського зерна

Продовження обмежень для імпорту українського зерна до кінця року — замалий термін. Про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус виданню PAP.

За його словами, доцільніше продовжити заборону до моменту вступу України в ЄС. Вона повинна діяти до повного узгодження всіх питань в аграрному секторі між Україною та Євросоюзом. Роберт Телус наголосив, що зерно з України повинно потрапляти на ринки Азії або Африки, а не осідати в Європі.

«Україна не може приєднатися до Європейського Союзу в нинішніх умовах, бо це зашкодить польському сільському господарству», — сказав міністр.

Він додав, що необхідно створити інструменти, які будуть сприяти експорту українського зерна далі, за межі ЄС. Нагадаємо, Єврокомісія заборонила ввезення української агропродукції до 5 країн ЄС до 15 вересня. Тим часом Польща не планує відновлювати імпорт українського зерна з 15 вересня. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

«Незалежно від того, яким буде рішення брюссельських чиновників, ми не відкриємо наших кордонів», — написав Матеуш Моравецький.

Водночас вчора, 14 вересня, парламент Болгарії ухвалив рішення про підтримку скасування заборони на імпорт української агропродукції
Міністр сільського господарства Болгарії Ватєв заявив, що в цьому є економічна логіка, оскільки дозвіл імпорту не матиме серйозних наслідків для болгарської економіки.

Спиртзавод на Тернопільщині піде “з молотка”


Залишити коментар