Сб. 27 Квітня 2024

Назвали країну, яка є найбільшим у світі експортером кукурудзи та сої

Бразилія близька до того, щоб витіснити США і стати найбільшим у світі експортером бавовни, оскільки Техас, регіон з найбільшим виробництвом бавовни в Америці, слабшає через жару та посуху. Різниця в експорті бавовни з двох країн різко скорочується на тлі потужного сезону в Бразилії, додаючи бавовну до зростаючого списку культур, де США втрачають домінування.

Втрата стане ще одним ударом по американському сільському господарству. Бразилія стала найбільшим експортером кукурудзи в сезоні 2023 року і лідером з експорту сої ще десять років тому. Росія та Євросоюз обігнали США за експортом пшениці, пише Finance.yahoo.

«Якщо врожай у США продовжить погіршуватися, то Бразилія може легко випередити США», — сказав Пітер Еглі, директор з управління ризиками Plexus Cotton Ltd. «Вони вже збігаються в основному в статистиці. Я бачив, що цього сезону Бразилія стає експортером №1».

США та Бразилія є найбільшими у світі експортерами бавовни, на них разом припадає більше половини світових поставок. Очікується, що США експортують 12,5 млн тюків у сезоні 2023-24 років, але ця оцінка, ймовірно, буде знижена, коли Міністерство сільського господарства США оновить свій прогноз. Очікується, що Бразилія відвантажить 11,25 млн тюків.

 


Залишити коментар