У Канаді найнижчий врожай пшениці за всю історію

Канада увійшла у новий врожайний рік із найнижчими сукупними запасами м’якої і твердої пшениці в історії. За оцінками Міністерства сільського господарства Канади, станом на 1 серпня 2023 року в наявності було 3,24 млн тонн обох культур. Це побило попередній рекорд у 3,66 млн тонн, встановлений у 2021-22 роках після сильної посухи.

Аналітики також прогнозують слабке виробництво пшениці в Канаді. MarketsFarm оцінив загальне виробництво пшениці на рівні 30,4 млн тонн станом на кінець липня, що значно нижче поточної оцінки Міністерства сільського господарства Канади в 33,2 млн тонн, пише Sasktoday

Між тим, Міністерство сільського господарства США прогнозує середню врожайність ярої пшениці в США на рівні 41,8 бушелів з акру (2,8 т/га), порівняно з минулорічними 46,2 бушелів (3,1 т/га). Прогнозується, що виробництво ярої пшениці впаде до 12,24 млн тонн з 13,12 млн тонн минулого року.

Отже, враховуючи все це, чому ціни на пшеницю в Міннеаполісі впали на 15% з 24 липня по 24 серпня?

«З огляду на прогноз виробництва в регіоні ярої пшениці, це трохи неприємно», — сказала Еріка Олсон, менеджерка з маркетингу та досліджень Комісії з пшениці Північної Дакоти, – А також той факт, що ми не відновили наші постачання протягом останніх двох років після посухи в 2021 році».

Її найкраще пояснення полягає в тому, що новини з Чорноморського регіону домінують на всіх ринках пшениці, навіть якщо вони не конкурують безпосередньо з ярою пшеницею, вирощеною в Північній Америці.

«Цей постійний потік російського експорту та рівень, на якому вони експортують, продовжує тиснути на ринок у цілому», – сказала вона.

Іншим ведмежим фактором є те, що експорт пшениці з США був млявим. Яра пшениця почувається краще, ніж інші класи, але попит все одно нижчий, ніж був рік тому.

Бреннан Тернер, незалежний аналітик зернової промисловості, сказав, що спекулянти фактично покинули ринок пшениці, поки чекають кращої інформації про розмір цьогорічного врожаю.

Посів озимини йде повним ходом – перші результати


Залишити коментар