Нд. 28 Квітня 2024

Якою буде погода у вересні

Середньомісячна температура вересня, за попереднім прогнозом, становитиме в Україні 15-19°C, що трохи вище від норми. Про це сказала синоптик Укргідрометцентру Діана Кривобок в ефірі Українського Радіо.

За словами фахівця, початок вересня буде доволі теплим, а надалі пройдуть опади.

“До кінця вересня поступово триматиметься осіння температура. За попереднім прогнозом, середньомісячна температура становитиме 15-19°C. Це трішки вище за норму – на 1-2°C. Відсьогодні в західній частині спостерігаються короткочасні дощі із грозами, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. У Житомирській, Вінницькій, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях пройдуть короткочасні дощі із грозами. Це початок вересня. Але потім синоптична ситуація знову зміниться і дощі переважатимуть лише у Карпатському регіоні, місцями на Лівобережжі”, – зазначає синоптик.

У вересні, за її словами, матимемо літню погоду – не спекотну, теплу і посушливу. У жовтні й листопаді температура поступово знижуватиметься, ночі ставатимуть холоднішими, будуть опади. Осінь, за попередніми прогнозами, не передбачається занадто холодною. Буде сприятливою саме для осіннього періоду, уточнила синоптик.


Залишити коментар