Чому восени треба білити дерева

Дерева восени білять не лише для краси. Це ‒ важлива процедура, яка захищає сад від сурової зимової погоди. Починають білити дерева, розраховуючи час так, щоб побілка встигла висохнути і не замерзнути до настання морозів. Найчастіше використовують вапно. Але є й чимало сучасніших засобів. 

Можна придбати звичайну водоемульсійну фарбу або спеціальну фарбу для саду. Вони добре захищають дерева від хвороб і шкідників, роблять їх більш зимостійкими, пише Gazeta.ua.

Серед нових засобів захисту дерев ‒ спеціальні екрани. Це міцна біла плівка з отворами для вентиляції. Вона надійно захищає кору від опіків, а також від мишей і зайців. Огорнувши раз стовбур такою плівкою, її можна не змінювати щонайменше п’ять років. Екранна плівка легко ріжеться ножицями, огортати нею можна будь-яке дерево.

Продається також спеціальна “дихаюча” стрічка із білого матеріалу. Використовують її за принципом екранної плівки. Таку стрічку дуже зручно намотувати на стовбур.

Не забувайте утеплювати на зиму дерева, які особливо бояться морозів. Їхні стовбури огортають папером, нетканкою або світлою матерією. Утеплити можна тільки штамби, підстави і розвилки скелетних гілок.

Календар городника на вересень


Залишити коментар