На Харківщині судитимуть фермера, який продавав врожай росіянам

На Харківщині судитимуть підприємця, який організував вивезення до рф 40 тисяч кг насіння соняшника. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, пише SEEDS.   

Як розповіли в прокуратурі, 48-річниий керівник ферми у Куп’янському районі під час окупації з власної ініціативи пішов на співпрацю з ворогом.

«Слідством встановлено, що керівник ферми у Куп’янському районі, який займався розведенням великої рогатої худоби та вирощуванням сільськогосподарських культур, під час окупації з власної ініціативи пішов на співпрацю з ворогом.

Спочатку він добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора свій позашляховик. Надалі він організував вивіз з території власного сільгосппідприємства 40 тисяч кг насіння соняшника на територію держави-агресора», – йдеться у повідомленні.

У період окупації чоловік перереєстрував своє підприємство за російським законодавством у так званій “Налоговой службе Харьковской области”, взявши на себе зобов’язання щодо сплати податків до бюджету країни-агресора. Торік наприкінці серпня він навіть відкрив розрахунковий рахунок у валюті рф в одному з російських банків.

Прокуратура та СБУ викрили колаборанта. Нині він перебуває під вартою. Чоловіка судитимуть в Орджонікідзевському районному суді Харкова за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).


Залишити коментар