Цей рецепт кетчупу – класнючий, перевірений роками. Його нахвалюють дуже багато господинь. Тому готуйте – не пошкодуєте!
Інгредієнти:
4 кг помідорів (шматочками)
8-10 шт. солодкого перцю (порізати тонкими смужками)
0,5 кг яблук (шкірку не чистити, тільки вирізати середину)
5-6 шт. середніх цибулин (порізати великими кубиками)
2 стручки гіркого перцю
250 г цукру
250 г оцту
2 ст. ложки солі
6 зубців часнику
1 ч. ложка меленого чорного перцю
1 ч. ложка меленої кориці.
Окремо в марлю замотати: 10 шт. духмяного перцю, 10 шт. гвоздики, 5 шт. лаврових листків.
Спосіб приготування:
Варити 2,5 год. Охолодити і вийняти марлю зі спеціями. Перебити блендером, перетерти через сито, довести до кипіння, прокип’ятити кілька хвилин (помішувати, щоб не пригорів), розкласти в стерильні банки, закрутити. Виходить 8 банок по 0,5 л.
Додав: Марія Просто
Джерело: Сім'я і дім
Позначки: домашній кетчуп, рецепт кетчупу
Залишити коментар