Як правильно засушити часник
Сушка часнику — завдання не менш важливе, ніж його вирощування. Після збирання часник слід правильно просушити — тоді він збережеться до березня!
Перш за все часник потрібно вчасно прибрати, щоб головка не потріскалася. Для цього дивіться на стрілки часнику: верхівка повинна пожовтіти, а нижнє листя — засохнути. При цьому чекати, коли повністю вся стрілка часнику пожовтіє, не потрібно — інакше часник розтріскається, і цибулина розкриється, пише телеграм-канал “СОДа”.
Після цього часник слід укласти на ящик з отворами для хорошої вентиляції в один ряд (!) і поставити в місце, приховане від сонячних променів на тиждень для просушування. Температура — 25-35 градусів. При цьому повинна бути хороша вентиляція. Якщо такої не буде, часник запліснявіє.
У жодному разі не виставляйте часник на відкрите сонце — він отримає опік і буде гірше зберігатися. Коли часник добре підсушите, далі поступіть наступним чином: або сплетіть косичку з сухих стрілок, або обріжте стрілки приблизно 5 см до головки часнику і складіть в ящик. У такому вигляді часник простоїть до березня!
Залишити коментар