Риба не мʼясо: який різновид найкорисніший
Риба – один із необхідних компонентів при дієті для зміцнення серцево-судинної системи. Так, і як джерело тварин білків вона є кращим вибором, ніж, наприклад, яловичина, свинина чи птиця.
Риба містить велику кількість ненасичених жирів, корисних для серця, тоді як м’ясо тварин містить більше насичених жирів, які можуть підняти рівень холестерину в крові.
Риба також багата омега-3 жирними кислотами, які зменшують рівень холестерину в крові та кров’яний тиск. Крім того, як повідомляє Американська Асоціація Серця, вживання риби зменшує ймовірність розвитку вад серця.
Найкориснішою рибою для серця кардіологи вважають:
- лососеві. Найбільшим джерелом поліненасичених кислот є: форель, кета, горбуша, сьомга;
- палтус – сімейство камбали, є гарним джерелом легкого засвоєння білка, жирних кислот та мінеральних речовин;
- тріска – сімейство тріскових, є найнижчим калорійним варіантом;
- оселедець – найпопулярніший продукт, який має великий попит;
- скумбрія – не менш популярна, ніж оселедець, за рахунок своїх смакових якостей та прийнятної ціни;
- тунець – часто використовують як складову у салатах, східній кухні;
- мойва – сімейство корюшки, має корисні властивості і відрізняється соковитим і ніжним смаком.
Як бачите, для здоров’я серця корисні багато видів риби, причому можна вибрати варіант дорожчий, а також побюджетний. І користі від цього не буде менше.
Залишити коментар