Шампанське з бузини можна приготувати вдома
Цей напій вважають корисним, бо цвіт бузини має цілющі властивості. У квітах є аскорбінова кислота, ефірна олія, органічні кислоти, дубильні речовини, глікозиди самбунігрин і рутин. Gazeta.ua пропонує рецепт шампанського з бузини з ніжно-солодким квітковим смаком у домашніх умовах.
Інгредієнти:
Вода 10 л
Суцвіття бузини 15 шт.
Цукор 1 кг
Лимонна кислота 20 г
Спосіб приготування:
У відро або велику каструлю налийте 10 літрів води. Покладіть цвіт бузини, цукор і лимонну кислоту. Добре перемішайте дерев’яною ложкою. Накрийте кришкою. Залишіть настоятися 3 доби у темному місці. За цей час напій стає жовтим і набуває легкий квітковий аромат.
Після процідіть напій через марлю. Розлийте по пляшках. Знову покладіть у темне прохолодне місце. Обов’язково кладіть пляшки в горизонтальному положенні — інакше вибухнуть.
Через 2 місяці шампанське з бузини буде готове. Відкривайте обережно — шампанське з бузини виходить дуже ігристим.
Залишити коментар