Визначили місце України в рейтингу експортерів сиру

За інформацією Міжнародного торгового центру у 2022 році наша країна збільшила експорт сирів до 9 тис. тонн і посіла 37-е місце в світі.

Про це повідомляють в Українській асоціації аграрного експорту.

За п’ять місяців 2023 року Україна реалізувала на міжнародному ринку 3,3 тис. тонн сирів на суму в $16 млн. Поки що спостерігається висока концентрація експортних поставок, адже більше 80% виручки отримано з Казахстану й Молдови.

«В нинішньому році серед найбільших покупців українських сирів відсутні країни Євросоюзу (Польща, Латвія), які торік посідали чільні місця в географічній структурі експорту. Багато в чому схожа ситуація спостерігається стосовно інших визначальних товарних позицій в сегменті молокопродуктів – вершкового масла, сухого і згущеного молока. Це свідчить про те, що нашим виробникам не вдалось швидко закріпитись на європейському ринку. Крім того, негативно позначились заборони й обмеження на українську агропродовольчу продукцію, які запроваджували навесні окремі країни ЄС, і пов’язана з цим невизначеність для профільних компаній», – зазначають в асоціації.

З продажем ячменю треба зачекати


Залишити коментар