Сб. 27 Квітня 2024

З продажем ячменю треба зачекати

В Україні жнива стартували зі збору ячменю. Через погодні умови на півдні фіксується зерно з низькою натурою, також є проблема вилягання ячменю, що негативно позначиться на врожайності культури. Така ситуація буде сприяти зростанню цін на ячмінь, світовий ринок також входить у тренд на зростання. Однак, під час розгортання жнив можна очікувати тимчасового зниження попиту та цін на ячмінь.

Про це йшлося 27 червня під час щотижневого брифінгу, організованого аналітичним центром кооперативу «ПУСК», створеного у рамках ВАР.

“В Україні індикативна ціна на ячмінь становить 130 $/т, позначка може піднятися найближчим часом до 145$/т. Враховуючи погодні фактори, пропозиція поточного тижня не зросте. Вал ячменю можна очікувати після  15 липня, а до цього брак пропозиції може штовхати ціни на ринку вгору. Липень буде вкрай нестабільним місяцем на ринку ячменя і найнесприятливішим для реалізації: незважаючи на те, що низький врожай буде підтримувати ціни, позначки ризикують опуститися до 125$/т. Проте вже з серпня почнеться зростання цін на ринку, яке сягне як мінімум 190-200 $/т, максимальні позначки можемо побачити в грудні”, – розповіли в аналітичному департаменті “ПУСК”.

Світові ринки активізувалися після нещодавнього “заколоту” в рф, відреагувавши зростанням цін на зерно. Китай, за прогнозами, планує закупити 7 млн тонн ячменю, наразі багато контрактує з Франції, але не зможе закрити такий обсяг з однієї країни. Український ячмінь буде користуватися попитом з боку Китаю, проте логістика залишається проблемним місцем поставок з України.

Фермери готові збувати ріпак переробникам, а не відправляти на експорт

 


Залишити коментар