Торт зі смородиною, який не потрібно випікати

Желейний торт з ягодами – дуже літній десертик. Він не вимагає випічки і виходить просто казковим. Тортик відмінно підійде для сімейного чаювання і точно буде вам до смаку.

Для сметанного шару

750 грам сметани 20%
150 грам цукру
10 грам ванільного цукру
30 грам желатину
100 мілілітрів води
150 грамів малини
150 грамів лохини

Для сирного шару

500 грамів сиру
250 грамів сметани
300 грамів смородини
20 грам желатину
100 мілілітрів води

Спосіб приготування:

Розчиняємо желатин для нижнього шару. Відставляємо в строну і даємо набрякнути.  Ягоди смородини перебиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо до них цукор і перемішуємо. Підготовлену масу проціджуємо через марлю.

У чашку кладемо сир і сметану, перемішуємо до однорідності блендером. У сирну масу вливаємо смородинову масу і перемішуємо. Потім розтоплюємо желатин і додаємо в готову суміш, перемішуємо.

Беремо форму для запікання і покриваємо харчовою плівкою. Викладаємо в неї перший шар і ставимо в холодильник. Залишаємо на 1 годину до повного застигання.

Розчиняємо желатин для другого шару. У сметану додаємо цукор, ванільний цукор і перемішуємо блендером. Потім вливаємо желатин і знову перемішуємо.

Дістаємо застиглий шар десерту і висипаємо на нього приготовані ягоди. Заливаємо їх сметанним шаром. Торт знову ставимо в холодильник до повного застигання, а потім подаємо до столу. Смачного!

Літнє печиво з чорниці відмінно смакує до чаю


Залишити коментар