Пн. 29 Квітня 2024

Жителі Харківщини безкоштовно отримали корм для тварин

У Коломацькій громаді Харківської області місцеві жителі та переселенці отримали 1 790 наборів кормів для свиней та курей. Головною умовою для отримання було наявність в господарстві тієї чи іншої тварини.

Про це стало відомо з видання Слобідський край. 

Так на кожне домогосподарство отримало:

  • зі свинями — видавали два мішки добавки 50 кг, п’ять мішків пшениці 125 кг та кукурудзу 25 кг
  • на курей — 10 кг старту, 10 кг гроцеру, 25 кг фінішу, 25 кг пшениці та 25 кг кукурудзи.

«У рамках програми реагування Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) на території Коломацької громади 1 790 домогосподарств отримали повноцінні корми для відгодівлі свійської худоби. Корми видавалися багатодітним сім’ям, людям з інвалідністю, сім’ям військовослужбовців, людям 60+, ВПО та тим, хто розмістив у себе ВПО. Єдиною умовою такої допомоги було утримання свиней або курей», — розповіла начальниця відділу економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та комунальної власності Коломацької селищної ради Тетяна Обихвост.

Також керівниця розповіла, що люди приходили та питали, чи можна отримати допомогу. Їм казали, заведете худобу — приходьте. І от так люди почали купувати собі курок, свиней. І це не тільки жителі нашої громади, а й переселенці.

За її словами, наразі у громаді є переселенці, які планують залишитися тут на довгий час. Вони не тільки заводять худобу, а й займаються городами. Деякі вже встигли купити собі домівки.

Минулого тижня у Коломаку була завершена видача кормів низці категорій домогосподарств. За цей час люди отримали корми для 1 000 на курей та 790 на свиней.

Рятівник бджіл: У Вінниці військовий допомагає містянам не боятися бджіл


Залишити коментар