Французька пшениця падає у рейтингу

Стан посівів французької м’якої пшениці погіршується третій тиждень поспіль, показали дані фермерського офісу FranceAgriMer, оскільки в найбільшому виробнику зерна в Європейському Союзі триває посушливий період. Приблизно 85% м’якої пшениці було оцінено в хорошому або відмінному стані протягом тижня до 12 червня, порівняно з 88% минулого тижня, йдеться в звіті офісу про  врожай зернових.

Суха погода з кінця травня в північній половині Франції, що супроводжується дедалі більш високими температурами, викликала занепокоєння щодо повторення посухи, яка торкнулася Франції та більшої частини Європи минулого літа, пише Hellenicshippingnews.

Однак FranceAgriMer заявив у четвер, що озимі культури, такі як пшениця, зберігають хороший потенціал урожайності напередодні збору врожаю, а занепокоєння погодними умовами зосереджено на ярих культурах.

Зернові ринки спостерігають, чи не принесуть широкомасштабні зливи, прогнозовані наступного тижня, значну кількість вологи на північні французькі рівнини, а також інші регіони сільськогосподарських культур у північній Європі.

Оцінки «добре/відмінно» для інших основних зернових культур також знижуються протягом третього тижня.

Для озимого ячменю оцінка впала до 85% з 87% минулого тижня, тоді як рейтинг ярого ячменю впав різкіше, до 83% з 89%.

Ірак пшеницею повністю забезпечений

 


Залишити коментар