Пн. 29 Квітня 2024

Ірак пшеницею повністю забезпечений

Міністр торгівлі Іраку Атер Аль-Гураірі заявив у суботу, що Ірак досяг самозабезпечення пшеницею в цьому сезоні, оскільки пропозиція перевищила очікування, згідно із заявою, наведеною Іракським інформаційним агентством (INA). 

Міністр сільського господарства Іраку Аббас Джабр заявив минулого березня, що виробництво пшениці в Іраку, як очікується, досягне чотирьох мільйонів тонн протягом сезону 2022–2023 років, повідомляє Reuters.

Джабр пояснив, що збільшення виробництва є результатом плану уряду обробляти 4000 кв. км (400 тис. га) у пустельних землях і 2500 кв. км (250 тис. га) в інших частинах Іраку.

Для досягнення самозабезпеченості врожаєм пшениці іракському ринку потрібно близько 4,2 млн тонн щорічно.

За даними Міністерства торгівлі, Ірак імпортує один мільйон тонн пшениці, щоб змішати її з місцевою пшеницею, яка не має необхідного відсотка глютену.

Ірак був самозабезпеченим пшеницею протягом трьох років до війни в Україні, виробивши 4,7 млн тонн у 2019 році, 6,2 млн тонн у 2020 році та близько 4,2 млн тонн у 2021 році.

Однак такі фактори, як дефіцит води та опустелювання, призвели до зменшення місцевого виробництва пшениці, яке минулого сезону досягло близько трьох мільйонів тонн, що змусило уряд імпортувати пшеницю, щоб покрити дефіцит.

Відсутність дощу в зимовий період є найбільшою проблемою для виробництва сільськогосподарських культур в Іраку, включаючи пшеницю, рис і ячмінь.


Залишити коментар