Пиломатеріали з коноплі: американський еколог знайшов альтернативу для деревини

Американський еколог Ті Джей Фіала (T.J. Fiala) працює над планом збереження дерев і скорочення вирубки лісів. Фіала виробляє промислові пиломатеріали без деревини, використовуючи коноплю, рослину з сімейства канабісових.

«Ця дошка має тверду серцевину з конопель з оболонкою із конопляного волокна по зовнішній стороні. Це зразок плити товщиною 19 мм, яку можна використовувати для обшивки, настилу даху, чорнової підлоги», – сказав Фіала.

Хоча він не намагається повністю замінити деревину, він намагається зменшити об’єми, які ми використовуємо, повідомляє spectrumlocalnews.com.

«Я думаю, що це продукт світового класу. Я гадаю, що він справді матиме можливість трансформувати всю будівельну галузь. Отже всі приховані елементи, такі як балки підлоги та ферми для даху, усі вони можуть бути зроблені з пиломатеріалів промислової коноплі. І тому ми можемо зберегти наші ліси заради природної краси деревини», – сказав Фіала.

Фіала створив перший прототип у своєму підвалі і після багатьох років спроб розповісти про свої винаходи нарешті починає розвиватися.

Його стартап Structural Biocomposites отримав грант у розмірі 50 000 доларів від некомерційної організації FuzeHub, яка надає підтримку та фінансування виробникам у Нью-Йорку.

Протягом наступного року він буде уточнювати характеристики матеріалу та координувати дії із заводами, щоб розпочати серійне виробництво.

«Зрештою, у довгостроковій перспективі, я хотів би побачити, що продукт буде ліцензований або наданий за франшизою, щоб таким чином ми мали достатньо заводів і могли фактично компенсувати чистий тоннаж лісів, які вирубуються щорічно», – сказав Фіала.

Фіала каже, що пиломатеріали з промислової коноплі вогнестійкі, водостійкі та стійкі до ураження комахами, що руйнують дерево.

«Оскільки коноплі можуть виробляти в чотири рази більше біомаси, ніж акр дерев за той самий період часу, я вважаю, що коноплі стануть хорошою відправною точкою для зменшення вирубки лісів», – сказав Фіала.


Залишити коментар