Рецепт ідеального літнього десерту з полуниці

Влітку зазвичай не хочеться ситної випічки або масних кремів. Якщо десерт – то легкий, ніжний, прохолодний, із сезонними ягодами і фруктами. Саме таким ідеальним літнім десертом є полуничний мус. Його дуже просто готувати. Можна змінювати інгредієнти залежно від того, які маєте продукти. А результат вас завжди порадує!

Інгредієнти:

500 г йогурту або жирного кефіру

20 г желатину (4 ч. ложки)

100 г полуничного джему або варення

200 г сиру

150 г жирних вершків

1 ст. ложка лікеру

250 г полуниці

ванілін

Спосіб приготування:

Йогурт або кефір з’єднати з сиром, додати полуничний джем, ванілін і збити у блендері до утворення кремоподібної маси. Желатин залити 0,5 скл. холодної води на 10 хв. У сотейнику з’єднати лікер і желатин, нагріти, щоб желатин розчинився, але не доводити до кипіння.

Трохи йогуртового крему з’єднати з желатином, перемішати. Цю суміш ввести у полуничний крем і ще раз збити. Вершки збити, акуратно додати до крему насамкінець.

Акуратно вилити крем у форми, накрити і поставити в холодильник на ніч. А зранку насолоджуватися ніжним полуничним мусом!


Залишити коментар