Пн. 29 Квітня 2024

В Україні прогнозують зростання виробництва м’яса птиці

У 2023 р. виробництво м’яса птиці зросте проти попереднього року на 1,1% — до 1,7 млн т. Такий прогноз озвучив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко, пише agronews.ua.

«Таке зростання очікується на фоні суттєвого зменшення цього виду продукції — майже на 8% — у 2022 році переважно внаслідок воєнних дій в Україні», — зазначив науковець.

Водночас щодо інших видів продукції прогнозується зменшення виробництва, найбільше — по вівчарству. Зокрема, виробництво вовни, як очікується, зменшиться на 30%.

За оцінками науковців Інституту аграрної економіки, прогнозується зменшення обсягів вирощування великої рогатої худоби (12%) та свиней. Водночас виробництво молока, яєць, м’яса свиней збережеться майже на рівні передвоєнних тенденцій — в межах 2-3%.

«Загалом за прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, виробництво валової продукції тваринництва зменшиться проти 2022 р. на 2,2%, що свідчить про відновлення довоєнних тенденцій розвитку тваринництва після різкого спаду внаслідок окупації та воєнних дій у 2022 році», — підсумував Юрій Лупенко.


Залишити коментар