ТОП-3 смачних рецептів з редискою

Редиска — чудове джерело корисних речовин. У ній міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. У редисці міститься клітковина, необхідна для хорошого травлення. Крім того, в цьому овочі — дуже мало калорій (19 калорій в 100 грамах продукту), що робить його просто незамінним для тих, хто стежить за вагою.

Салат з редискою та огірком

Інгредієнти:

4 редиски;

4 середніх свіжих огірки;

кілька гілочок зеленої цибулі;

кілька гілочок кропу;

сіль, чорний перець — за смаком;

сметана або турецький йогурт для заправки.

Приготування:

Огірки та редиску наріжте кружечками. Зелень подрібніть. Перемішайте овочі та зелень, посоліть і поперчіть. Заправте салат сметаною або турецьким йогуртом, знову перемішайте.

Діп-соус з редискою

Діп-соус — це соус, в який можна вмочати (від англійського слова dip) шматочки хліба, крекери, смажену картоплю та інші продукти. Зараз, коли є свіжа редиска, пропонуємо вам приготувати такий діп-соус:

Інгредієнти:

6-8 редисок;

2 столові ложки вершкового масла;

1 чашка густого йогурту;

подрібнена цибуля-різанець — 3 столові ложки (можна замінити зеленою цибулею);

цедра половини лимона;

сіль, чорний перець — за смаком;

йогурт.

Приготування:

Редис розріжте на четвертинки та викладіть в форму для запікання. На кожен шматочок редису покладіть невеликий шматочок масла. Злегка посоліть та поперчіть. Поставте редис в духовку на 20–25 хвилин, щоб він став м’яким. Готовий редис складіть в блендер та подрібніть (не до стану пюре). В окремій мисці перемішайте подрібнений редис, йогурт, подрібнену цибулю і цедру лимона. Посоліть і поперчіть. Цей діп-соус можна подавати на стіл відразу, а можна поставити в холодильник і подавати пізніше.

Спред з редискою та крем-сиром

Інгредієнти:

200 грамів крем-сиру;

100 грамів м’якого вершкового масла;

1 чашка подрібненої свіжої редиски;

чверть чашки подрібненої зеленої цибулі;

сіль, червоний кайєнський перець, паприка — за смаком;

0,5 чайної ложки вустерського соусу (або іншого кисло-солодкого соусу);

крем-сир.

Приготування:

Інгредієнти добре перемішайте. Поставте в холодильник. Подавайте з хлібом, солоними крекерами або житніми хлібцями.


Залишити коментар