Нд. 28 Квітня 2024

У Вінниці успішно запрацювала сіті ферма

Уся зелень є екологічно чистою, адже її нічим не обробляють. Така ідея має надихнути інших фермерів, господарства яких постраждали від війни. Вирощувати овочі, ягоди та зелень можна в доволі несподіваних місцях, приміром у супермаркетах. 

Як повідомляє Вінниця.info, у спальному районі міста запрацювала сіті-ферма. В умовах війни та через замінування великих площ, за такими фермами майбутнє.

У приміщенні на 60 квадратних метрах вирощують 5 видів салатів. На тиждень вдається зібрати 150 кілограмів врожаю, а це немало. Рослини ростуть на стелажах. На одних полицях висіюють насіння, на другі їх пересаджують і вже на третіх салати виростають до потрібних розмірів.

Вирощування салатів не потребує ґрунту, все вирощується на субстраті, в якому кріпиться коріння рослини. Завдяки унікальному мікроклімату та відсутності пестицидів при вирощуванні, вся зелень є екологічно чистою. Ціна одного пучка — 50 гривень.

Влаштувати сіті-ферму — недешево. Це оренда приміщення, дороге обладнання, лампи, системи автоматизації та очищення води. Відбити вкладені гроші в середньому вийде за три роки.

Попри це в перспективі вінницької сіті-ферми вирощування огірків, помідорів і кавунів.


Залишити коментар