Пн. 29 Квітня 2024

Сироварні проєкту “Сімейні молочні ферми” дали нове обладнання

Проєкт «Сімейні молочні ферми» отримав додаткове обладнання для сироварні в с. Здовбиця Рівненської області. Ця сироварня є учасником проєкту та спеціалізується на виробництві твердого сиру. Нове обладнання складається з ванни (кальє) місткістю 1 тонна та котла-пастеризатора на 100 л. Воно дозволить покращити виробничі процеси та збільшити потужність виробництва на 0,5 т в місяць.

Завдяки цьому проєкт «Сімейні молочні ферми» зможе більш продуктивно виробляти уже наявну лінійку сирної продукції, до якої входять: кисломолочний, адигейський, сулугуні, моцарела, бринза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині облаштовують буйволину ферму

На сьогодні потужність сироварні складає близько 9 тонн молочної продукції на місяць. Що позитивно — кількість замовлень, особливо розсільного сиру стабільно зростає. Це і стало основною причиною придбання додаткового обладнання.

Загалом в планах проєкту «Сімейні молочні ферми» до кінця 2023 року мати у своїй сітці 7 наявних сироварень. Вони вже частково функціонують та знаходяться в Рівненській, Волинській та Хмельницькій областях. Організатори проєкту сподіваються, що це сприятиме розвитку малого бізнесу та підвищенню доходів фермерів.


Залишити коментар