Українці будуть мати дві пенсії?

Учора, 17 квітня, до Верховної Ради надійшов проект закону про накопичувальне пенсійне забезпечення.

Законопроект зареєстровано за №9212 від 17.04.2023, пише Соціалка. Головне завдання документа – розвантажити солідарну пенсійну систему та забезпечити великі виплати майбутнім пенсіонерам.

За даними Пенсійного фонду України, станом на жовтень 2021 року кількість застрахованих осіб в обов’язковій солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування складає 12,17 мільйона осіб, з них 9,75 мільйона найманих працівників та 1,35 мільйона осіб фізичних осіб-підприємців, чисельність пенсіонерів становить 10,9 мільйонів осіб.

Саме тому впровадження накопичувальної системи просто необхідне, на думку народних депутатів. В іншому випадку, пенсії просто не буде чим платити.

Як зазначається, після запровадження другого, накопичувального рівня пенсійної системи працівники обов’язково платитимуть із зарплати обов’язкові щомісячні внески до обраного недержавного пенсійного фонду. Такі самі внески робитимуть і роботодавці.

Отже, після виходу на пенсію людина отримуватиме дві пенсії – гарантовану державою солідарну та персоніфіковану накопичувальну.


Залишити коментар