Гранти для українських агровиробників від Данії: як отримати

Данська рада у справах біженців (DRC) оголошує грантовий конкурс на підтримку аграрного сектору та харчового виробництва в Україні.

Про це повідомляють на сайті DRC.

Про конкурс

Головною метою конкурсу є зменшення негативних наслідків для представників малого та середнього бізнесу аграрного сектору та харчового виробництва. Також організатори мають на меті залучити вразливі верстви населення у виробничо-збутові ланцюжки задля посилення їхньої ролі в місцевій економіці.

Проєкти, які DRC планує реалізувати разом з партнерами, мають покращити умови життя місцевого вразливого населення та збільшити їхній прибуток.

Для кого

До участі у конкурсі запрошуються приватні підприємства будь-яких форм реєстрації, об’єднання виробників сільськогосподарської продукції, комунальні підприємства та ін.

Організатори зазначають, що:

  • кінцевим результатом проєкту має бути збільшення прибутків місцевого населення на території, яку він охоплює, в тому числі шляхом їхнього прямого залучення у виробничо-збутові ланцюжки;
  • ідея проєкту повинна передбачати залучення у виробничо-збутові ланцюжки місцевого вразливого населення, в тому числі переселенців та людей, які постраждали від війни. При цьому створення нових офіційно оформлених робочих місць не є обов’язковим;
  • проєкт має бути прибутковим для місцевого партнера та мати життєздатну схему реалізації.

Фінансування

Партнерство буде здійснюватися за принципом співінвестування, яке передбачає грантову підтримку від DRC у розмірі до 20000 доларів США та обов’язковий власний внесок партнера до 50% від загального бюджету проєкту.

Як взяти участь

Для того, щоб взяти участь у конкурсі потрібно заповнити онлайн-форму.

Нагадаємо, програма USAID АГРО надасть співфінансування на суму 26 млн грн на розвиток виробництва та переробки картоплі.

Також ми повідомляли, що Міністерство аграрної політики та продовольства надає гранти для створення або розвитку тепличного господарства.


Залишити коментар