Пн. 29 Квітня 2024

Вишня зі смаком манго – новий винахід селекціонерів

Селекціонери створили новий сорт бразильської вишні. Попри те, що плоди цього сорту більше схожі на гарбузики, на смак вони нагадують манго та мають дуже високий вміст вітаміну С. Про це повідомляє agronews.ua.

Бразильська вишня – це високодекоративний кущ з розлогими гілками та ароматним листям. Має ніжні білі квіти, за якими протягом трьох тижнів з’являються ребристі плоди, які після повного дозрівання змінюють колір від зеленого до помаранчевого та темно-червоного.

Плоди бразильської вишні дозрівають на дереві з різною швидкістю. Їсти треба тільки ті фрукти, які відриваються від найменшого дотику. Якщо треба тягнути або крутити, значить, вишня ще не дозріла.

Рослини дуже швидко ростуть, тому ряди повинні бути розташовані на відстані 5,5 метрів один від одного. Натомість для створення живоплоту дерева треба садити на відстані 0,5-1,5 метра одне від одного.

При висаджуванні саджанців варто подбати про те, щоб ґрунт був добре дренованим, оскільки бразильська черешня не любить вологий ґрунт. Треба зробити комбінацію піску, ґрунту та перліту. Дерева бразильської вишні не вимагають особливого догляду, але поливати їх варто щотижня і ніколи не перезволожувати. Дерево досить посухостійке і не любить сиру землю.


Залишити коментар