Банани допомагають боротися з мурахами на городі

Класичний метод з цукром поступається цьому лайфхаку, кажуть досвідчені дачники. Багато садівників так чи інакше стикалися з засиллям мурах в садах і городах.

Ці шкідники швидко розмножуються, утворюючи цілі колонії, а витравити їх дуже важко. Зараз існує безліч засобів, але не всі вони дійсно дають потрібний результат. Ця дієва порада допоможе вирішити проблему, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

Потрібно взяти шкірку від стиглих або злегка перестиглих бананів. Бананова шкірка приверне не тільки мурах, а й інших шкідників. Спочатку буде потрібна невелика обробка шкірки.

Рецепт:

Розводимо 10 грамів борної кислоти на літр води, бажано теплої. Кладемо в отриманий розчин шкірку і замочуємо її від декількох годин до пари днів. Головне, щоб все ретельно вбралося.

Після потрібно розкласти замочену шкірку по ділянці, де є скупчення мурах, періодично оновлюючи. Розчин також вбере ґрунт, що сприятиме поліпшенню родючості.

Цей спосіб кращий, кажуть садівники, тому що класичний розчин борної кислоти з цукром приваблює бджіл, квіткових мух і навіть домашніх вихованців.


Залишити коментар