Польща хоче ввести обмеження на українське зерно

Польща планує запровадити правила, які обмежуватимуть наплив українського зерна до країни. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє АПК-інформ.

«Ми готові допомогти, взяти це зерно та експортувати до Африки. Але ми не згодні, щоб це зерно потрапило на наш ринок і дестабілізувало його. Я розпорядився запровадити правила, які обмежать вплив українського зерна на Польщу», – сказав прем’єр-міністр.

За словами М. Моравецького, Польща вже направила листа до Єврокомісії з проханням ухвалити «радикальні рішення». Водночас країна готова йти на конфлікт щодо обмеження українського експорту.

«Криза настільки потужна, що сьогодні ми розглядаємо і використання тих інструментів, на які ми не маємо згоди Єврокомісії. Я говорю це прямо. У кращому разі нас покарають пізніше», – відзначив голова уряду.
Також зазначається, що Польща вже запустила інструменти, в т.ч. пов’язані з митами й квотами, аби обмежити вплив українського зерна на власний ринок. Також уряд країн готується ввести субсидії для фермерів у розмірі 100-200 злотих ($23-46) за тонну на перевезення пшениці та кукурудзи до портів Балтії.


Залишити коментар