Пн. 29 Квітня 2024

Суд дозволив спецрозслідуваня щодо Бахматюка

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) надав дозвіл на здійснення спецрозслідування щодо власника агрохолдингу, якого підозрюють у наданні 722 млн грн хабаря ексголові ДФС України.

Як говориться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 31 березня 2023 року слідчий суддя підтримав позицію прокурора САП і детективів НАБУ та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно власника одного з агрохолдингів, який надав неправомірну вигоду в розмірі 722 млн грн колишньому голові ДФС України та його раднику.

«Рішення про спеціальне досудове розслідування дасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваного та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті», — уточнюють у САП.

Правоохоронці не уточнюють прізвища, однак відомо, що у жовтні 2022 року власнику агрохолдингу UkrLandFarming Олегу Бахматюку НАБУ та САП повідомили про підозру у справі про хабар голові Державної фіскальної служби за відшкодування ПДВ.

Дії власника агрохолдингу кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України, колишнього очільника ДФС України — за ч. 4 ст. 368 КК України, а його радника — за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України.


Залишити коментар