Пн. 29 Квітня 2024

Озвучено поради, як отримати високий врожай помідорів

Помідори — це, звісно, не хліб, не картопля і не м’ясо. Але вони потрібні людині. Їх люблять і у свіжому, і в консервованому вигляді, тому під їхню обробку відводяться значні площі. Якщо ж різко підвищити врожайність помідорів, то можна і мати в потрібних кількостях цей овоч, і одночасно звільнити значні площі для вирощування інших сільськогосподарських культур.

Для тих, хто хоче отримати врожай помідорів у багато разів більший, ніж зазвичай, Vagankovka розповідає про простий і доступний будь-якому городнику спосіб.

Він полягає в тому, щоб деякі пасинки на помідорних рослинах не видаляти, а використовувати, щоб зробити кореневу систему потужнішою. Для цього потрібно перші бічні пагони — пасинки не видаляти, а дати їм відрости довше. Зірвати з них листя, пригнути до землі та прикрити шаром ґрунту в 10-12 см. Прикопані пасинки швидко йдуть у зріст. Уже за місяць їх важко відрізнити від основної рослини і за висотою, і за кількістю плодів, що дозрівають. Характерно, що рясне плодоношення починається у безпосередній близькості від землі.

Чи можна скористатися цим способом, якщо помідорна розсада вже висаджена в ґрунт звичайним методом?

Не маючи можливості в домашніх умовах отримати розрослу розсаду, щоб у неї було товсте стебло, її можна висадити вертикальним способом у ґрунт неопалюваної теплиці. Деякий час дати їй відрости, зміцніти, а потім, практично вже на стадії початку плодоношення, пересадити за цим методом, лежачи. Помідорні рослини не тільки не бояться частих пересадок, а навпаки, люблять їх. Після кожної пересадки рослини ще краще укорінюються, дуже швидко набирають сили, добре ростуть і рясно плодоносять.

Видання розповідає, що для впровадження цього нового методу не потрібно ніяких додаткових матеріальних витрат, потрібно зрозуміти природу помідорної рослини. На жаль, рослини не можуть говорити. Якби помідор заговорив, він розповів би, що, втрутившись у життя рослини, людина не все до кінця продумала. За допомогою мотузок, колів вона змусила рослину рости вертикально, щоб вона займала меншу площу. Що ж, це непогано. Але якщо огірок чи виноград можуть добре рости і рясно плодоносити, бувши посадженими вертикально, утримуючи при цьому і саму рослину та численні її плоди за рахунок того, що у них для цієї мети передбачила сама жива природа так звані «вуса», то помідорна рослина таких «вусів» немає, отже, для вертикального вирощування не пристосована. Рослина помідора весь час прагне до землі, щоб зажити нормальним, визначеним їй природою життям, але це не дозволяють зробити мотузки, на яких рослина підвішена. Вона не гине, росте і навіть плодоносить, піклуючись про потомство.


Залишити коментар