Город у себе на балконі облаштувала львівʼянка
Львів’янка Анна Іваськевич увесь весняно-літній сезон проводить на дачі, що в селі Кам’яноброді Яворівського району. На тамтешніх шести сотках вирощує різноманітні овочі, яких вистачає чималій родині А холодної пори, коли земля скута морозом, активна жінка переносить свою діяльність на балкон власної квартири у дев’ятиповерховому будинку. Тут успішно вегетують мангольд (посіяний наприкінці осені), салат, зелена цибуля. Тож цілу зиму сім’я була забезпечена свіжою вітамінною продукцією.
«Щоранку я щипала листки на канапки дітям, онучкам. А зелень продовжувала наростати», — розповідає господиня.
Поряд в окремих горщечках тягнеться до світла розсада ранніх помідорів, насіння яких висіяне наприкінці лютого. Також пані Анна плекає томати пізніх сортів, перець. Зі встановленням стійкого тепла вона переселить ці тендітні паростки у відкритий ґрунт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підживити город картопляним лушпинням
Ентузіастка займається не тільки традиційними культурами, але й має екзоти. Так, на балконі росте інжир, котрий передали до Львова з Німеччини. Його планує перевезти в село.
Є і лавр. А отримана з кісточки хурма торік уже зацвіла. В окремому ящичку сходить арахіс, який жінка виростила з насінин (обгорнула вологою тканиною та помістила неподалік джерела тепла). Тепер із цікавістю спостерігає за розвитком.
Аналогічно пророщувала батат. Солодкі бульби навіть присилали їй з Італії. Проте найкраще прийнялися екземпляри, придбані в одного тернопільського фермера. Кожен плід утворює багато паростків. Їх треба зрізати й приживити на ділянці. Таким чином удається засадити велику площу.
З першими променями сонця ентузіастка розпочала роботу на дачі. У березні вона застелила шматок городу поліетиленовою плівкою (аби краще прогрівся). Невдовзі висадила сюди картоплю й укрила клейонкою (для швидшої з’яви сходів). Відтак уже в червні родина смакуватиме молодою бульбою.
Залишити коментар