До торта “Чорний ліс” додають вишні
Любите поєднання шоколаду, ванільного вершкового крему і вишень з кислинкою? Тоді цей торт вам сподобається!
Інгредієнти:
Бісквіт:
160 г борошна
30 г какао
10 г розпушувача
5 яєць
200 г цукру
100 мл молока
70 г олії
Крем:
700 г сметани або вершків
150 г цукру,
2 ч. ложки желатину (+50 мл води)
ваніль,
300 г вишень (+70 г цукру).
Спосіб приготування:
Змішати сухі інгредієнти. Яйця збити з цукром до пишності, влити молоко, олію, збити, додати суху суміш, збити на малій швидкості. Випікала у 2 формах діаметром 20 см або в 1 формі 26 см при температурі 180 ОС до сухої зубочистки. Коли охолоне, замотати у пакет і залишити на ніч, розрізати на коржі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт святкового торта “Сваха”
Вишню покласти у сотейник, додати цукор, довести до кипіння, злити сік, охолодити. Сметану або вершки збити з додаванням цукру і ванілі. Желатин залити водою, а коли набрякне, підігріти до розчинення, злегка охолодити. Влити тонкою цівкою в крем, не припиняючи його збивати. Дати крему трохи схопитися.
Коржі перемастити кремом, посипаючи вишнями. Збирати краще у роз’ємній формі. Прикрасити на свій смак.
Залишити коментар