Сб. 21 Грудня 2024

Сливи з ластовинням: чилійські вчені вивели новий сорт фруктового дерева

Селекціонери з Університету Чилі вивели новий сорт сливи пізнього врожаю. 100% чилійська слива Sweet Pekeetah дозріває в другій половині лютого в південній півкулі.

Новий сорт вирізняється хрусткою, соковитою м’якоттю з дуже високим рівнем солодкості. Крім того, у цього різновиду на шкірці є характерні “ластовиння”, звідси й назва “пекіта” (peca – “ластовиння” з іспанської.- прим. EastFruit).

Плід також можна знайти на ринку під назвою Purple Honey (“Фіолетовий мед”), що підкреслює його унікальну солодкість.

Це перший комерційний сорт, запропонований у рамках Програми селекції сливових дерев Університету Чилі, вирощуванням і реалізацією якого в Чилі займається група з 10 компаній-експортерів свіжих фруктів.

“Sweet Pekeetah чудово підходить для зберігання в холодильниках, прекрасно витримуючи 45-50 днів зберігання за 0°C (32°F) без погіршення органолептичних властивостей”, – запевняє Кароліна Кущ (Carolina Kusch), керівник відділу інтелектуальної власності університету.

За словами Кущ, станом на 10-й тиждень у США було відправлено близько 17 тонн цих слив.

Площа вирощування Sweet Pekeetah зараз становить близько 100 гектарів, що робить його другим за величиною вирощуваним сортом сливи за останні чотири роки, передає EastFruit з посиланням на FreshFruitportal.com.

Раніше ми писали: Якщо мучить тиск – посадіть абрикосове дерево.


Залишити коментар