Сімʼя Небиловичів виготовляє ексклюзивне морозиво з козячого молока
Ігор Небилович із села Рахині Долинської територіальної громади Калуського району мав підприємство з виготовлення металопластикових вікон та торгував будівельними матеріалами. Проте, як зізнається, його давно вабило сільське господарство. Тож десять років тому вирішив заснувати сироварню.
Спочатку разом із дружиною Оксаною створили невеличку ферму. Купили 10 овець породи німецький меринос для формування стада, кілька маленьких козенят, пише Високий замок.
Водночас почали варити сир із різким запахом, який найбільше їм сподобався під час відвідин Франції. Проте він не мав особливого попиту серед покупців, тож довелося взятися за інші види.
Поступово господарство розширювалося. Тепер тут налічується понад 300 кіз альпійської та зааненської породи. Також є вівці – німецькі мериноси. За день на фермі надоюють у середньому до 500 л козячого молока. Найбільше його із травня до липня, коли тварини випасаються на вкритих соковитою травою луках.
Із білопінної продукції ґазди виготовляють 14 видів твердих сирів (сім — із козячого та стільки ж — із коров’ячого). Поки що Ігор Володимирович корів не утримує, хоча планує в майбутньому. Наразі молоко бере на фермі у Калуському районі.
— За 10 років роботи вподобання споживачів змінилося, — каже чоловік. — Раніше козячий сир на Прикарпатті не користувався великим попитом. А тепер набуває все більшої популярності, адже поживний та смачний.
Крім твердих сирів, Небиловичі варять і м’який, для грилювання, з пліснявою, прованськими травами, кропивою. А віднедавна з козячого молока розпочали виготовляти ще й ексклюзивне морозиво. Щоб товар був якісним, найняли на роботу спеціального технолога та розробили рецептуру.
Залишити коментар