Вартість цибулі українським виробникам довелося знизити
Ще минулого тижня українські виробники активно підвищували відпускні ціни на цибулю, але сьогодні вони знову змушені їх знизити, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Основною причиною ситуації стало різке падіння продажів у даному сегменті. Так, минулого тижня більшість оптових компаній скоротили закупівлі цибулі, вважаючи підвищення відпускних цін у даному сегменті необґрунтованим.
Сьогодні виробники цибулі знизили ціни на свою продукцію до 23-26 грн/кг ($0,63-0,71/кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж тижнем раніше.
Ще однією причиною понижувального цінового тренду в даному сегменті стала якість цибулі. Так, через постійні перебої з електроенергією, якість даної продукції почала стрімко погіршуватися. Більшість виробників ухвалили рішення знизити відпускні ціни, щоб швидше продати наявні обсяги ріпчастої цибулі й не витрачатися на подальше зберігання даної продукції, яке цього сезону обходиться українським фермерам дуже дорого.
Але, попри зниження відпускних цін, на сьогодні цибуля в Україні пропонується до продажу в середньому у 2,6 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому більшість ключових гравців ринку не виключають, що відпускні ціни в даному сегменті можуть стрімко зрости, особливо у весняний період. Свою думку вони аргументують тим, що запаси цибулі в українських господарствах стрімко скорочуються.
Залишити коментар