В Україні озимої пшениці посіяли вдвічі більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання
Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі Всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» зазначив, що відсоток посівів під озимий ріпак вже суттєво збільшився, а навесні він зросте і щодо інших основних олійних культур – сої та соняшнику. Також наразі вітчизняні аграрії посіяли вдвічі більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання, пише SEEDS.
«Озимої пшениці вже посіяно вдвічі більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання. До прикладу, внутрішнє споживання кукурудзи незначне – це 7–8 млн тонн, які можна зібрати з порівняно невеликих площ. Тому сівозміна може вплинути тільки на обсяги експорту», – запевнив він.
Також Тарас Висоцький назвав кілька факторів, що вплинули на сівозміну – це здорожчання логістики та мінеральних добрив.
Як підкреслив перший заступник міністра, зміни в структурі посівів не вплинуть на внутрішню продовольчу безпеку. Історично Україна споживає 25-30 % від того, що вирощує.
Залишити коментар