Голодна кутя: рецепт гречаних млинців
Такі млинці часто готують на Голодну кутю. Невелика кількість інгредієнтів, а смак – неймовірний.
Інгредієнти
Гречане борошно 100 г
Пшеничне борошно 100 г
Вода 500 мл.
Цукор 2 ст. л.
Сухі дріжджі 2 ч. л.
Сіль 1 дрібка
Спосіб приготування
У 250 мл теплої води розчинити дріжджі, потім додайте цукор і сіль. Перемішайте суміш до повного розчинення цукру. Просійте пшеничну муку і додайте до дріжджового розчину.
Перемішуйте суміш до тих пір, поки грудки повністю не зникнуть. Накрийте тісто рушником і поставте його в тепле місце на 40 хвилин. Цього часу цілком достатньо, щоб воно збільшилося приблизно у 1,5-2 рази.
Коли тісто підійде, додайте до нього гречану муку і все добре перемішайте. Після, додайте 125 мл води кімнатної температури й залиште на пів години настоюватися. Через 30 хвилин додайте в тісто ще 125 мл води та розмішайте до однорідної консистенції. Можна смажити млинці!
Залишити коментар