На Covid-19 можна захворіти через продукти

Вчені провели дослідження та з’ясували, що вірус SARS-CoV-2 (коронавірус) може продовжувати жити на деяких популярних продуктах харчування від кількох днів до тижня. Найдовше він знаходиться на малині та броколі. Про результати експериментів написали у Daily Mail. 

Співробітники Агентства з харчових стандартів (FSA) провели декілька лабораторних тестів і встановили, що Covid-19 найдовше живе на продуктах з нерівною поверхнею. Автори попередили мешканців про небезпеку, яка приховується на прилавках магазинів.

 Вірус SARS-CoV-2 розмазується по упаковці та продуктам харчування, включаючи фрукти та напої у пляшках, які люди можуть покласти до рота без приготування чи миття

Дослідники дійшли наступних висновків: у більшості протестованих продуктів рівень зараження вірусом значно знизився протягом перших 24 годин. Але на перці, хлібній кірці, шинці та сирі інфекційний вірус виявлявся протягом кількох днів за певних умов. Він був присутній протягом кількох годин на поверхні круасанів та шоколаду.

Експерти використали харчові продукти та упаковку в дослідженні, як ібули штучно інокульовані SARS-CoV-2 , і тому не відображають рівні забруднення, виявлені у цих продуктах у роздрібній торгівлі.

Вони закликали дотримуватись правил гігієни:

Щоб убезпечити себе та членів своєї сім’ї від ризиків зараження коронавірусом, експерти рекомендуємо ретельно мити продукти перед вживанням та піддавати їх термічній обробці


Залишити коментар