Сб. 27 Квітня 2024

Стартував продаж новорічних ялинок

Лісгоспи вже почали продаж новорічних ялинок. Лісівники вирощують ці дерева на новорічних плантаціях, які є в кожній області. Термін вирощування таких дерев складає 4-8 років. Цей «новорічний врожай» – найбільш швидкостиглий. Адже зазвичай дерева ростуть, у залежності від породи, від 60 років і більше, повідомляє на сторінці в соцмережі Державне лісове агенство України.

Ми спеціально кронуємо новорічні ялинки для того, щоб гілочки були густими, а хвоя – пишною. Тобто на певній відстані від стовбура зрізають точку росту на гіллі, і внаслідок цього прокидається кілька нових бруньок, гілля стає густішим.

Створення плантацій новорічних ялинок є екологічно та економічно виправданим, бо час дозволяє за 60 років створити й реалізувати щонайменше 10 плантацій таких деревцят.

Також новорічні ялинки та сосни заготовляються під час рубок формування та оздоровлення лісів, тому робити шкоду екосистемі не буде, лише користь.

У тому числі у лісівників можна купити ялинку чи сосну у горщику, а також отримати кваліфіковані поради стосовно того, як по завершенню свят пересадити та доглядати дерево.

Актуальні ціни на новорічні ялинки і місця продажу ви можете дізнатися сайтах обласних лісгоспів.


Залишити коментар