Старовинний рецепт вергунів, який обов’язково вам нагадає дитинство
Якщо ви шукаєте справжні страви української кухні, тоді вергуни — це те, що вам треба. І хоча наших предків на створення цих хрумких виробів з тіста і надихали кухні інших народностей, наприклад, тюркських та грецьких, вергуни по праву вважаються нашим надбанням.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 550-600 г
- цукор — 3 ст. ложки
- яйце — 1 шт.
- сода — 1/2 ч. ложки
- сіль — 1/2 ч. ложки
- кефір — 300 мл
- олія рослинна для смаження
Приготування:
У глибоку ємність вбиваємо яйце. Додаємо сіль і злегка збовтуємо. Потім вливаємо кефір і додаємо цукор.
Перемішуємо, додаємо соду. Усі продукти добре перемішуємо до однорідності.
Частинами додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Спочатку це робимо в посуді, потім перекладаємо на стіл.
Замішуємо м’яке тісто. Сильно не потрібно забивати його борошном. Накриваємо тісто і даємо йому відпочити 20 хвилин. Після, злегка обминаємо і розкачуємо в тонкий пласт товщиною 5-6 мм.
Пласт тіста розрізаємо на смужки, шириною 5 см. Кожну смужку розрізаємо на невеликі ромбики. Посередині кожного ромбика робимо надріз. Через надріз вивертаємо одну сторону тіста, формуючи заготовки вергунів.
Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо смаколики з двох сторін, до золотистого кольору. Готові вергуни перекладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію. Посипаємо цукровою пудрою (за бажанням).
Залишити коментар