Старовинний японський рецепт варення з айви
Це старовинний японський рецепт, який не вимагає великих зусиль. Готувати нескладно, а смак варення – неперевершений.
Інгредієнти:
1 кг айви;
3 склянки води;
цукор 1,5 кілограма.
Плоди інтенсивно миємо, очищаємо від шкірки, насіння, ріжемо часточками. Робимо сироп з води та цукру. Туди додаємо шматочки порізаного фрукта. Коли сироп закипів – вимикаємо на пару годин.
Потім ще два рази так само. Потім варимо поки варення з айви не стане м’яким, але не занадто. Періодично струшуємо по колу. Розливаємо гарячим в стерильні банки, закатуємо.
Один секрет: якщо будете варити варення по кілька хвилин пару днів (3 або 4), то воно буде настільки приголомшливим, бурштиновим, що просто пальчики оближеш»!
Залишити коментар