Варення айви з корицею на зиму
З айви – найсмачніше варення! Не вірите? Спробуйте самі. Цей рецепт зможе приготувати навіть та господиня, у якої мало досвіду у цій справі.
- Великі айви – 5 шт.
- Цукор – 400 г.
- Лимонний сік – 5 ст. л.
- Кориця – 1,5 ч. л.
Айву почистити від шкірки, нарізати дрібними шматочками, видалити серцевину. Скласти в каструлю і залити водою. Після закипання варити 20 хвилин на середньо вогні, помішуючи, до м’якості фрукта.
Додати цукор, лимонний сік і корицю. Зменшити вогонь і помішувати 5 хвилин, поки цукор не розчиниться. Після чого, помішуючи час від часу, тримати ще 25 хвилин на маленькому вогні. Айва повинна бути м’якою і блискучою. Зняти варення з вогню і розлити по банках.
Залишити коментар