Гарбуз фарширують рисом і м’ясом
Хочете здивувати гостей? Тоді приготуйте їм запечений гарбуз. Ця сезонна страва буде їм до смаку.
Інгредієнти:
1 невеликий гарбуз (моя важила 2,4 кг разом з внутрішньою частиною);
1 склянка сирого рису;
1 невелика морква;
1 цибулина;
300 г м’ясного фаршу;
2 яйця;
сіль на смак.
Спосіб приготування:
Гарбуз миємо, вирізаємо верхівку кришечкою і вичищаємо внутрішню частину з насінням. Насіння, якщо гарбуз зовсім стиглий, можна не викидати, а підсушити. Виходить ось така ємність для запікання. Рис відварюємо в підсоленій воді. Краще трохи не доварити, бо в процесі запікання з гарбуза буде виділятися рідина. Фарш обсмажуємо, розбиваючи на дрібні грудочки.
Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на крупній тертці та підсмажити їх на сковороді. З’єднуємо фарш, рис та овочі і як слід перемішуємо. Додаємо до фаршу яйця і знову перемішуємо. Заповнюємо цим фаршем гарбуз.
Ставимо верхівку на місце, кладемо гарбуз на сковороду, змащену маслом, і відправляємо в духовку запікатися на 2 години при 180 градусах.
Через дві години гарбуз запікся. Готовність перевіряємо ножем зсередини гарбуза. Вимикаємо духовку і даємо нашій страві трохи охолонути. Нарізаємо на порції. Завдяки яйцю в складі фаршу, шматочки фаршированого гарбуза чудово тримають форму.
Залишити коментар