Смачний рецепт сирих кабачків з сиром
Цей рецепт, можливо, дещо незвичний, але його однозначно варто бодай один раз приготувати. Тим паче, що кабачковий сезон триває.
Пише Знай.юа.
Інгредієнти:
• Кабачки молоді 6 шт.;
• Сир – 300 г;
• Сметана – 110 г;
• Сік лимона – 1 ст. л.;
• Олія рослинна – 3 ст. л;
• Базилік – 10 г;
• Волоський горіх – 50 г;
• Цедра лимона – 15 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Горіхи очищаємо, розкладаємо на деко, застелене пергаментом, і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів на 7-10 хвилин.
2. Тим часом нарізаємо кабачки овочечисткою на смужки. Солимо, перчимо і змащуємо олією з обох сторін.
3. Беремо сир, максимально відтискаємо всю вологу, щоб він став сухим. Додаємо жирну сметану і перебиваємо блендером в однорідну масу. Солимо, перчимо, вливаємо сік лимона, 2 ложки рослинної олії. Змішуємо. Текстура повинна вийти кремовою, без шматочків.
4. Тепер в начинку додаємо нарізану зелень базиліка і подрібнений на середні шматочки горіх. Перемішуємо.
5. Змащуємо кабачки начинкою і загортаємо в рулетики. Викладаємо на тарілку. Зверху посипаємо цедрою лимона і зеленню, яка у вас знайдеться вдома: базиліком, тархуном, кропом. Готово! Смачного!
Залишити коментар