Сб. 21 Грудня 2024

Попіл від шашлику – найцінніше добриво

Шашлики не лише смачно,  а й корисно. Особливо попіл який після них залишається. Попіл від шашликів — найцінніше добриво, яке обов’язково треба використати, а ваші рослини вам віддячать добрим урожаєм.

— Літом на дачі часто смажать шашлик, печуть рибу, роблять овочі гриль. Залишається багато попелу. Це хороше добриво, — каже 47-річна Олена Почтарьова, керівник столичного консультаційного пункту з органічного землеробства.

Сухий попіл зсипають у будь-яку ємність чи мішок, – повідомляє Газета по-українськи. Розводять склянку на відро води й поливають рослини. Весною підсипають у борозни під час посадки розсади, висіву насіння. Можна підживлювати й серед літа.

— Жменьку розсипаю навколо аґрусу, смородини, навіть поверх куща. Це захищає від борошнистої роси. Сиплють по цибулі, редисці. Тоді швидше ростуть. Попіл вирівнює кислий ґрунт. У будь-якій землі утримує вологу. Також служить захисним бар’єром від слимаків.


Залишити коментар